Vletje 12 quadrupel

€3,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 2-3 werkdagen

Vletje 12 is een bijzonder krachtige quadrupel, gebrouwen door De Grieze Brouwerij in Lull. Lull is een voormalig buurtschap tussen Venray en Oostrum. Brouwers Joop en Dennis Nohlmans hebben met lokale producten uit de tuin en de omgeving een zeer unieke quadrupel gemaakt. De geheime kruidenmix en de toegevoegde honing maken van dit bier een zeer smakelijk speciaal bier.

"De naam van deze quadrupel lijkt een verwijzing te maken naar de bekendste quadrupel ter wereld, de Westvleteren 12. Deze verwijzing lijkt niet geheel onterecht. Vletje 12 bezit namelijk de smaken van een Belgische quadrupel, maar staat naar mijn mening echt op zichzelf. Het is een heerlijke quadrupel. Een pareltje uit de omgeving van bierbarrel.nl."

Het bier bevat 10,2% alcohol. Verzenden vanaf €60,= is gratis. 

De Grieze brouwerij

De Grieze brouwerij in Lull is gestart als hobby in 2013. Producten werden via de thuis-brouwinstallatie gebrouwen en steeds verder verfijnd. Eerst voor eigen gebruik daarna al snel voor familie, vrienden en kennissen. Het bier begon al snel een steeds grotere afzet te krijgen waardoor de thuis-brouwinstallatie van 50 liter niet meer genoeg was om de lokale afnemers te voorzien.

De ingrediënten, die De Grieze brouwerij gebruikt, zijn veel al eigen geoogste ingrediënten. Zo groeien in de tuin eucalyptus bomen, gagelstruiken en maken de bijen in de tuin heerlijke honing. Zelfs de schil van sinasappels komt van eigen sinasappels.

De brouwerij is inmiddels uitgegroeid tot een familiebedrijf waarbij in samenwerking met een brouwerij in de regio grotere batches gemaakt worden. 

Inhoud: 33cl & 75cl
Vol. %: 10,2%
Biertype: Quadrupel
0 sterren op basis van 0 beoordelingen