Gulpener Classic Masterblend Whisky Barrel Aged 2020

€6,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 2-3 werkdagen

Door een Gulpener Wintervrund te eisbocken en daarna 12 maanden lang te laten rijpen op Schotse eikenhouten vaten, ontstaat deze Gulpener Whisky Barrel Aged 2020. 

Eisbocken is een proces waarbij bier wordt ingevroren en daarna wordt ontdooid. Je kan het zelf ook doen met een favoriet donker biertje, bijvoorbeeld met de Gulpener Wintervrund of in deze webshop verkrijgbaar met de Blauwe Chimay. Leg het bier in de vriezer (-20 graden) voor minimaal 24 uur. Haal het bier uit de vriezer, maak het flesje open en houdt deze onderste boven in een opvangbakje. Omdat alcohol sneller ontdooid dan water, stroomt er in het begin een geconcentreerd bier uit het flesje. Als ongeveer de helft tot driekwart uit het flesje is ontdooid, is het eisbocken gereed. Schenk het uit in een een glas. Je hebt nu een veel sterker en geconcentreerder biertje gemaakt. Dit proces hebben ze bij deze Whisky Barrel Aged 2020 ook uitgevoerd, waardoor het alcoholpercentage naar 12% is verhoogd. 

Dit verhoogde alcoholpercentage maakt deze Gulpener Whisky Barrel Aged 2020 heerlijk verwarmend. In de smaak proef je vanille, laurier, kruiden, hout (eiken) en toetsen van karamel. Dit bier is bij uitstek een mooie afsluiter van de avond. 

 

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen